Култура

РБ „Никола Фурнаджиев“ е част от Националния маратон на четенето

Пазарджик От днес Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ е част от Национален маратон на четенето 03-07 април 2017 г. През тази седмица на преден план децата с Дни на детската книга и детското четене.

 

Още на 30 март в ДО (Детски отдел) гостува писателката Петя Кокудева. До 26 април всеки понеделник от 15.30 часа се провежда филмово-книжен маратон в отдел „Изкуство“. Днес, отново в ДО, се провежда приказен карнавал  с деца от ЦДГ, които ще имат възможност да се запознаят с „Чудния свят на Андерсен“. От 17.00 ч. започва Тържество на буквите „Вече сме грамотни“ с малчуганите от НУ „Васил Левски“. Мястото отново е ДО. На 4 април от 17.30 ч. Йохан Девлетян от НБ „Иван Вазов“ Пловдив ще представи втората си книга „Експерименти, любови, неопровержимости… разни разкази“. На 5 април от 12.00 ч. в ДО започва „Това го знае всяко хлапе, което чете – тема Левски“ с ученици от Прогимназия „Св.Св. Кирил и Методий“ Пазарджик. От 17.00 ч. на същото място отново е време за Тържество на буквите с деца от НУ „Васил Друмев“ (също на 6 и 7 април). 6 април ще бъде специален за някои децата. В детския отдел ще се проведе тържествена церемония по приемането на нови членове в Клуб „Рицари на книгата“ към ОУ „Л. Каравелов“. От 14.00 ч. Сдружение „Човеколюбие“ гостува в Читалня „Хуманитарни науки“ – изработване на великденска украса. Проявите в библиотеката продължават с:

12 април – 10,00ч. ДО „Идва Великден!” – с деца от ЦДГ„Радост”

18 април – 13,30ч. ДО Петокласници от СУ „Георги Бенковски” представят „Не правете като тях, да не ставате за смях” от Асен Босев

18 април – 18,00ч. Среща с писателката Бойка Асиова – съвместно с ИК „Жанет 45”

 

19 април – 14,00ч. ДО Среща с писателя Деян Енев 

19 април – 16,00ч. „ Един учебен час с Деян Енев” – писателят гостува в Професионална гимназия по икономика и мениджмънт (ПГИМ)

20 април – 11,00ч. ДО „Сръчково кътче” – изработване на кошнички от рециклирани материали с деца от СУ ” Д-р Петър Берон”

21 април – Творческа работилница за изработване на екобижута в отдел „Изкуство” по повод Световния ден на земята 

24 април – 12,30ч. – Световен ден на книгата – Флашмоб „Библиотеката, училището и градът четат” по пешеходната зона в гр.Пазарджик – съвместно с ОУ „Проф.Ив.Батаклиев”

28 март – 6 април Колективни посещения на деца от НУ ”Васил Левски” и ОУ ”Иван Батаклиев” в Детски отдел-филиал

Коментари