Спорт

30 юноши и девойки от „Кодокан“ мериха сили на Държавен шампионат по джудо

Написано от ПЗИНФО

Един златен, един сребърен и три бронзови медала спечелиха състезателите на СК „Кодокан“ на Държавния личен шампионат по джудо за юноши и девойки старша възраст. Състезанието се проведе в столичната зала „София“ и в него участваха над 400 състезатели от 70 клуба от цялата страна.

Пазарджишкият „Кодокан“ беше представен от 19 юноши и 11 девойки. А постиженията на нашите джудисти са повече от отлични за състезание от този ранг.
Златен медал за отбора спечели деветокласникът от Спортното училище Мариян Палев, който се състезава в категория до 66 кг при юношите старша възраст. Мариян е голямата надежда на Спортното училище и СК „Кодокан“, тренира с изключителна последователност и старание и се очаква много скоро да отбележи добри постижения и в по-големи възрастови групи.
Бронзов медал при юношите взе Христо Вълков в категория до 73 кг.
Пети се класира Кристиян Темелков /кат. 66кг/, седмо място в категорията си спечели Станислав Попов /кат. 66кг/, а девети в категориите си станаха седмокласникът от Спортното училище Красимир Костурков /кат. 60кг/ и Тодор Филипов /кат. 81кг/.
Още по-убедително бе представянето на девойките от СК „Кодокан“. В тази възрастова група Надя Джимова /кат. 44кг/ спечели сребърен медал. Трети в класирането станаха Мария Малинова /кат. 48кг/ и Мартина Тряскова /кат. 52 кг/. Надя и Мария също са ученички в Спортното училище.
При девойките старша възраст пета се класира Лина – Мария Александрова /кат. 63 кг/, а седми места в категориите си спечелиха Яна Джимова /кат. 48кг/, Антоанета Антонова /кат. 52кг/ и Радина Сербезова /кат. 70 кг/. Красимира Кендерова остана девета в общото класиране в кат. до 57 кг.
Всички състезатели се представиха отлично, като се има предвид оспорваната конкуренция от силни отбори. Това коментираха треньорите на СК „Кодокан“ Величко Серев и Виден Василев. Те са убедени, че младите джудисти имат много добра подготовка и скоро ще покажат добри резултати и в големите възрастови групи.

Коментари