България

3 континента, 23 държави, спортни танци, Пазарджик…

Пазарджик

Над 400 двойки от 23 страни ще мерят сили на дансинга в Пазарджик. На 15, 16 и 17 май  спортната зала “Васил Левски” в града ще бъде домакин на Международен турнир по спортни танци “Хебър къп 2015г.”. 

Турнирът е 15- юбилеен за домакините от КСТ „Импулс”. Председателят на клуба Петър Милчев уточни, че в Пазарджик ще дойдат състезатели от 3 континента и държавите: Австралия, Канада, Англия, Русия, Молдова, Германия, Естония, Италия, Словения, Словакия, Турция, Хърватска, Румъния, Сърбия, Чехия, Испания, Кипър, Полша, Македония, Гърция, Украйна и България.

За първи път турнирът ще е международен и покрива критериите за състезание с най-висок коефициент, носещо точки за Световната ранглиста. На дансинга ще танцуват 6 двойки от топ 50 на света, сподели Милчев.

Не по-малко внимание заслужават и съдиите, окито ще бъдат три дни в Пазарджик. Съдийската комисия, която ще оценява двойките е съставена от 25 топ чуждестранни съдии и 27 български. Сред имената се откроява това на проф. Питър Максуел от Англия, безспорен авторитет в този спорт.

Домакините от КСТ “Импулс” ще вземат участие с 30 двойки във всички възрасти.  Като надеждите за добро представяне са в групата на младежи и деца І-ва група.

Официалното откриване на най-масовото съревнование в спортните танци у нас за последните години ще бъде на 16 май от 19.30ч. След това започват финалите на най – силните двойки над 19 години.

Международният турнир ще се проведе под патронажа на кмета.

Коментари

Остави коментар