Криминално

Задържан е охранител за побой над клиент на дискотека

Пазарджик Задържан е 25-годишен мъж, работил като охранител в частна фирма, за побой над пазарджиклия, съобщават от пресцентъра на ОД МВР – Пазарджик.

 

Сигнал за инцидента е получен на телефон 112 на 12 юни, около 4.30 ч. Пристигналите на мястото екипи на РУ Пазарджик установили в безпомощно състояние 32-годишния С. Д. от Пазарджик. Той бил с компания в близка дискотека, когато между него и охранителите възникнало спречкване. Разпрата продължила и отвън, където му бил нанесен побой. В резултат на това С. Д. е настанен в болница с черепно-мозъчна травма, без опасност за живота. В хода на образуваното полицейско производство е задържан 25-годишен охранител, работещ в дискотеката. Иззети са видеозаписи от заведението и намиращите се наблизо търговски обекти. Действията по документиране на случилото се продължават.

Преди около 2 седмици на фирмата, охраняваща дискотеката, е извършена проверка, информират още от ОД МВР. Инспекцията е проведена от представители на отдел „Охранителна полиция” в Главна дирекция „Национална полиция” и ОДМВР-Пазарджик. Установени са общо 7 нарушения, повечето свързани с пропуски при воденето и съхраняването на документи за охранителния състав. При една от проверките на място охранител на обект не е носил задължителната идентификационна карта. В друг случай полицаите са констатирали манипулиране на датата върху свидетелството за съдимост на охранител.

Тъй като има данни за подправяне на официален документ, материалите ще бъдат предадени на РУ-Пазарджик за проверка и евентуално образуване на полицейско производство. Тази седмица управителят на фирмата е призован в ГД „Национална полиция”, където да бъде запознат с резултата от проверката на охранителната фирма и да му бъде съставен акт за установяване на административно нарушение.   

Коментари