Спорт

Високи обороти на пистата и във водата

Пазарджик За поредна година Модел яхт клуб-Пазарджик бе домакин на Националните ученически първенства по авто и корабомоделни спортове на моделната база в Парк „Остров Свобода“.

 

Споровете в майсторското управление на миниатюрните автомобили се проведоха на пистите по автомоделизъм в Острова. Пазарджишките момчета показват добро представяне в тази регистрирана за първа година в БФАМС дисциплина – един сребърен и два бронзови медала. Тяхна е и вицешампионската купа в групата до осми клас.

Среброто завоюва най-малкият състезател Благой Николов в клас АЕ, бронзът стана притежание на Ангел Колунчев, съобщават от яхтклуба. Пак в актива на Ангел е и вторият бронз в клас AS- радиоуправляеми модели.

При корабомоделистите се проведоха оспорвани битки за спечелването на призовите отличия между представителите на София, Харманли, Средец и домакините. Тук  пазарджиклии се задоволиха само с второто място при младшата възраст.

В останалите категории зя състезателите на Модел яхт клуб – Пазарджик са един златен, един сребърен и два бронзови медала. Благовест Биджев побеждава в клас Start, а брат му Кристиян Биджев печели сребро в клас F2A. Никола Бъндев също печели сребро. Георги Георгиев е с бронз в Start.

Коментари