Култура

24 май в Пазарджик

Пазарджик Пъстър, слънчев и усмихнат беше днешният Ден на бългрската просвета и култура и на славянската писменост в Пазарджик. Ден, в който си припомняме, че сме дали на света Кирилицата и  в който почитаме делото на Светите братя Кирил и Методий.

shestvie 24052015

 

majoretki 24052015

dron 24052015

Далеч преди празничното шествие на ученици и официални лица да потегли от читалище „Виделина”, бул. „България” вече беше изпълнен с хора. Шествието беше предвождано от мажоретни състави, представители на Общинска и Областна администрации, на културни институции. По булеварда, до паметника на Кирил и Методий шестваха също пазарджишките детски градини и училищата. Приятна изненада за празника, особено за най-малките, беше съпътстващия множеството дрон в небето. Като част от проявите в днешния, последен ден на Фестивала на изкуствата „Арт Идея-Арт Алея”, в ранния следобед на острова атрактивните механични птици в небето имат демонстрация.

 

deca 2405205

 

Popov 24052015

Шествието достигна паметника на Кирил и Методий, където делото на Светите братя припомниха деца от ОДЗ „Здравец”, а след поднасяне на цветя пред паметника празникът продължи с концерт на площад „Константин Величков”.

Коментари

Остави коментар