Спорт

24 медала за домакините от „Кодокан оупън“

Младите джудисти на СК “Кодокан“ и Спортното училище постигнаха впечатляващи успехи на „Кодокан оупън“ и безапелационно се класираха първи в отборното класиране. 17-то издание на турнира „Кодокан оупън“ се проведе в зала „Иван Симеонов“ в Пазарджик. Турнирът е организиран от Спортен клуб „Кодокан“ с подкрепата на община Пазарджик и БФ Джудо.

Младите джудисти, водени от бронзовия олимпийски медалист Георги Георгиев, който е и директор на Спортното училище, спечелиха 6 златни отличия, 10 сребърни и 8 бронзови.  Престижните отличия и общ актив от 116 точки поставиха „Кодокан“ начело в класирането. Заслуга за отличното представяне имат всички джудисти от отбора, които са и ученици в Спортното училище, коментира след състезанието Георги Георгиев. Той подчерта, че именно Спортното училище е мястото, където младите спортисти намират възможност за развитие и успешна реализация.

Втори в отборното класиране стана тимът на „Хасково“,  а третото място зае столичният „Шампион“.

В турнира се включиха 361 състезатели от 29 клуба, сред които и един от Гърция, а състезанията се проведоха в четири възрастови групи – 7 г., 9 г., 11 г. и 13 г.

За още снимки от състезанието натиснете линка.

Коментари