Общество

Пазарджишки полицаи блокираха АМ

Пазарджик Над 200 полицаи се събраха в края на работния ден на площада пред ОД МВР Пазарджик и потеглиха към АМ „Тракия”, за да блокират движението. Протести на униформени в различни краища на страната се надигна заради промени в бюджета на МВР, орязване на 20-те заплати при пенсиониране, намаляване на процента за прослужено време и на платения годишен отпуск.

 

От Пазарджик, към магистралата потеглиха униформени след работно време, почиващи и работещи в школата.  Преди потеглянето решиха да блокират движението по АМ „Тракия” при бензиностанция „Шел” (с. Гелеменово) за час, като останат с повишено внимание заради интензивността на движението и скоростта му. Обсъждането дали оттам да продължат към столицата, оставиха за по-късно – на магистралата. По последни данни, те са потеглили пеша от бензиностанцията към пътен възел Пазарджик-Панагюрище.

От БНР става ясно, че недоволни служители на полицията са блокирали не само АМ „Тракия”, прогодите Шипка, Хаинбоаз и Маказа, както и някои областни дирекции на МВР. Блокирани са и някои възлови кръстовища в столицата. Според непотвърдена информация на Националното радио, смятат да протестират и полицаите, които охраняват границата ни с Турция.

На снимката, събирането на униформените в съседство с ОД МВР

Коментари