Вашите сигнали

19-годишно момиче води борба с коварна болест, има нужда от подкрепа

Написано от ПЗИНФО

Велислава Спасова завършва миналата година ПГСА в Пазарджик. Само няколко месеца след своя бал момичето попада в най-големия си кошмар. Цялата история на Вели е публикувана в платформата pavelandreev.bg , където е стартирана капания за набиране на средства за лечението на младата жена.

Ето историята на Вели:

Всичко започна краят на месец ноември 2023г.,когато Вели получи нетърпими болки в кръста! Обърнахме се по спешност в медицински център град Костенец, където й дадоха обезболяващи медикаменти като казаха, че най-вероятно е получила бъбречна криза! Болките отшумяха за известно време, докато пак се появи нетърпима болка в кръста съпровождаща от изтръпване и отказване  на долните крайници, което я доведе до парализа под кръста! Което вече ни притесни доста и взехме решение да се обърнем към специалист в болница в град София!

След няколко изследвания и 5 скенер й поставиха диагнозата Сарком на Юинг!

Много рядък злокачествен тумор! Направиха й операция, изрязаха й месо за да може да стигнат до нерва, който е засегнат от тумора, за да може да го освободят, за да ходи! Изписаха я! Започна да ходи по малко, много трудно и с помощ, но ходеше!

Докато изведнъж пак й отказаха крайниците след силна болка пак в кръста – за втори път!

Този втори път обаче се оказа фатален – така и не успя да стане да започне да ходи вече, а седна в инвалидна количка безпомощна! Това се случва в края на месец Ноември 2023г. Назначиха й 9 химиотерапии, за първата чакахме да се освободи място доста време! Направихме едната химиотерапия! Подобрение няма! Направихме и втората химиотерапия, но вместо да се подобрява и да се свива този тумор, както ни обясниха лекарите в Исул – той започна да се разпространява и преди седмица излезна буца и на ръката!

Това вече ни дойде в повече и затова се решихме да потърсим помощ в друга държава за нейното лечение! Тя е само на 19г. студентка, която иска да живее, да учи да се развива кариерно и да успява в живота!

Нека да й помогнем да реализира мечтите си и да оздравее!

Болницата е открита – в Истанул и 19-годишното момиче ще отиде там. Сумата за започване на лечението е 8760 евро.

В нея влизат цена за докторски преглед – 160 EUR, цена за пет скенер – 700 EUR, цена за химиотерапия 1 курс – 2.700 ЕUR, цена за химиотерапия 2 курс – 2.600 EUR,  Цена за химиотерапия 3 курс – 2.600 EUR.

За цялото лечение обаче ще са необходими непосилните 500 000 лв.

Коментари