Криминално

19-годишен шофьор с 18 нарушения на пътя остава в ареста след ПТП с жертва и ранени

Написано от ПЗИНФО

Окръжен съд – Пазарджик уважи искането на Окръжна прокуратура – Пазарджик за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на 19-годишния И.С.

Същият е обвинен за това, че на 18 май 2023 г. при управление на лек автомобил по пътя от с. Лозен към гр. Белово, е нарушил правилата за движение по пътищата, предизвикал е пътно-транспортно произшествие с друг лек автомобил и по непредпазливост е причинил смъртта на Ц.И. и средни телесни повреди на 3 лица, пътували в двата автомобила.

От събраните по делото доказателства (писмени и веществени доказателства, разпити на свидетели) съдът счете, че е налице обоснованото предположение, че И.С. е извършил престъплението, за което е обвинен. Въпреки че не е налице реална опасност да се укрие, тъй като има трайно установено местожителство, налице е риск от извършване на престъпление против транспорта – обвиняемият има 18 бр. административни нарушения на Закона за движение по пътищата. Съдът отчете високата обществена опасност на деянието, за което се предвижда наказание от 3 до 15 години лишаване от свобода.

Определението подлежи на обжалване и протест пред Апелативен съд – Пловдив в 3-дневен срок. Делото е насрочено за 30 май 2023 год. от 10,00 ч.

 

Коментари