Институции Политика

18-те на „БСП лява България“ откриха кампанията от Пазарджик

Пазарджик В навечерието на Съединението на България коалиция „БСП лява България” стартира предизборната си кампания в пазарджишко. За начало на кампанията беше избран областният център и голямата зала на Младежкия дом. Пред пълната със симпатизанти зала застанаха кандидатите на коалицията за представители на региона в следващото Народно събрание, а именно:

1 Янаки Боянов Стоилов

2 Йордан Стоянов Младенов
3 Георги Василев Янчев
4 Диана Маринова Варникова-Милчева
5 Ибрахим Хаджинедим Генджев
6 Лазар Огнянов Попов
7 Георги Светломиров Петров
8 Петя Николаева Цанкова
9 Мария Георгиева Краева
10 Гурко Георгиев Митев
11 Нина Иванова Димова
12 Димитър Спасов Димитров
13 Стойко Стойчев Стефанов
14 Георги Николов Мърков
15 Светлана Димитрова Парашкевова-Узунова
16 Георги Петров Керелов
17 Димитър Георгиев Добрев
18 Васил Грозданов Георгиев

Пръв пред микрофона със своите доводи застана общинският лидер на БСП Димитър Димитров. Той беше категоричен,че на 5 октомври целта пред социалистите е да спечелят най-голямо доверие и най-много депутати.Димитров подчерта, че на тези избори коалицията ще играе като единен отбор. Именно той представи и водачът на листата, определен като символ на прехода и един от бащите на българската Конституция Янаки Стоилов.

0509 ianaki stoilov

Пред събралите се привърженици на БСП, Стоилов подчерта, че партията трябва да върне държавата на хората: ”Ролята на БСП е да защитава труда, да създава условия за икономически растеж и да подобрява социалната политика. За нас финансовата и социалната стабилност са еднакво важни. Застъпваме се за постъпателно увеличаване на минимална заплата, пенсия и социалните плащания. Искаме да отстояваме национални позиции. Ние добре знаем, че за да решим икономическите и социални проблеми, трябва да отстояваме националните си интереси, да използваме участието си в Европейския съюз и НАТО за да заявяваме и защитаваме национални позиции.”

Сред приоритетите на коалицията Янаки, или дузината червени линии от които няма да отстъпят, Стоилов постави преминаване към прогресивно облагане на доходите на физическите лица, създаване на равностойни условия за труда и капитала, предприемане на реални стъпки за реиндустриализация на страната, държавата да осигурява средствата за държавните и общинските училища. В областта на здравеопазването коалицията се застъпваме за засилване ролята на държавата чрез средствата в НЗОК и за това тези лечебни заведения, които ползват публични средства да не вземат пари от пациентите, пенсионна реформа, гъвкави условия за пенсиониране и гарантирана пенсия при навършване на определена възраст, каза още Стоилов.

Янаки Стоилов маркира и кои са основните опоненти на „БСП лява България”, а именно ГЕРБ и ДПС.

Освен водачът в листата и общинският председател на БСП думата в залата беше дадена на първата дама в листата- Диана Варникова-Милчева и на Лазар Попов, депутат в предишният парламент и отново кандидат на Народното събрание.

Коментари

Остави коментар