България Спорт

170 състезатели от 30 държави играха бадминтон в Пазарджик

Пазарджик

С борби до полунощ, голяма конкуренция и изненадващи гости ще се запомни приключилата на 13 август в Пазарджик Световна и Европейска купа по бадминтон за младежи и девойки до 19 години. Mредседателят на „Бадминтон-скуош клуб Пазарджик” Неделчо Кесов изказа специални благодарности на началника на полицията в града, инспектор Ненко Годжевъргов, за изключителната организация и големия ресурс хора, осигурили охраната на състезанието както в спортната зала, така и в хотелите, приели гостите. Огромни благодарности Кесов изказа и на кмета на Пазарджик и патрон на купата Тодор Попов, без чиято подкрепа това състезание от изключително висок ранг не би могло да се проведе на нужното ниво.

В Световната и Европейска купа по бадминтон за младежи и девойки до 19 г., на която Пазарджик е домакин за 10-ти път, участие взеха 170 състезатели от 30 държави. В първия ден спорът около мрежата продължи до полунощ.
От българските състезатели най-добро класиране постига двойката Алекс Попов/Илиян Стойнов, които са девети губейки за влизане в осмицата от датската двойка Прасз/Грьойнберг с 21:18/21:19 – на крачка да отстранят фаворитите. Преди това побеждават с 2:0 гейма турска и финландска двойки.
Двойката Мария Делчева/Христомира Поповска са четиринадесети, отпадайки от турска двойка с 2:0 гейма.

В последния ден състезатели и организатори са изненадани от висок гост – вицепрезидента на Европейската Федерация по Бадминтон Мурат Йозмекик, дал висока оценка, както за организацията, така и за нивото на Световната и Европейска купа.

Медалите от Пазарджик потеглиха за Тайланд, Дания, Турция, Франция, Германия, Авглия и Индия.

Коментари