Общество

17 зрелостници от дуалното обучение получиха покана за работа в „Асарел-Медет”

Написано от ПЗИНФО
С тържествена церемония в читалище „Виделина-1865“ зрелостниците от Професионалната гимназия по индустриални технологии, мениджмънт и туризъм в Панагюрище получиха днес своите дипломи и свидетелства за професионална квалификация.
От тях с дуална форма на обучение се дипломираха десет ученици от паралелката „Минна електромеханика“ и седем от специалността „Пътно-строителна техника“.
Всички те получиха награди от „Асарел-Медет” и покана за работа в компанията.
„Радвам се, че мога да споделя с Вас един от най-вълнуващите мигове в живота на всеки млад човек, когато след години на труд и усърдие, мигове на радост, изпитания на волята, на ума и на характера завършвате успешно Вашето средно образование. За Вас вратите на нашата компания са широко отворени и ще се радвам, ако се присъедините към нашия екип ”, каза в приветствието си към абитуриентите прокуристът на „Асарел-Медет“ Галя Костова.
Овациите на вечерта бяха за отличниците, сред които и шестима зрелостници от минните паралелки с дуална форма на обучение – Стоян Грънчаров, Николай Шишков, Петко Тухчиев, Нели Тачева, Стилиян Домухчиев и Найден Иванов. Стоян и Ники успяха да донесат гордост на своите учители и родители, като завършиха средното си образование с пълно отличие – 6.00.
Към момента в „Асарел-Медет“ работят 28 младежи от досегашните пет випуска с дуално обучение. Обратната връзка от ръководителите на учениците е изключително добра, което показва, че дуалното обучение изпълнява своята цел – да осигурява добре подготвени и мотивирани за работа специалисти и да предоставя добри кариерни възможности на младите хора в “Асарел”.

Коментари