Институции Общество

1436 ученици започнаха занятия днес в Пещера

Пещера

Шест училища и две професионални гимназии започнаха учебната година в Пещера днес. Кметът на общината Николай Зайчев поздрави лично учениците и учителите в две от учебните заведения – СУ“Св.Климент Охридски“ и ПГХВТ“Атанас Ченгелев“. Училищата са били избрани символично – едното започва учебната година с нов директор, а професионалната гимназия от тази година вече е общинско училище и като такова ще посрещне учениците си с обновени лаборатории от „Биовет“АД.

„От днес започват дните на учене и преподаване, на трупане и споделяне на нови знания, предолояването на различни предизвикателства. В следващите дни и месеци учениците ще имат възможност да доказвате волята и упоритостта си, жаждата да научат повече. А учителите ще бъдат до тях ежедневно, ще бъдат взискателни преподаватели, но и добри приятели“, се казва в поздрав от кмета Николай Зайчев до всички, за които 15 септември е празник.

pg1509

Освен това всеки от 203-мата първокласници в общината днес заедно с буквара, получи като подарък от кмета сборника „Приказки за първолака“.

Със седем повече са пръволаците тази учебна година в община Пещера. Общо 1436 са момичетата и момчетата, които ще се обучават в училищата. 521 деца пък ще посещават детските градини.

Коментари