Спорт

13-годишната Гери донесе първо място от Международен турнир за пазарджишкия бадминтон

Пазарджик, Оряхово Пореден успех записа пазарджишкия бадминтон на провелия се в гр. Оряхово Международен турнир за юноши и девойки до 11. 13 и 15 години с участие на състезатели от България, Румъния, Молдова и Украйна. Във възраст до 13 години Гергана Павлова от Бадминтон скуош клуб – Пазарджик е на върха на почетната стълбичка, като до първото място побеждава във финала шампионката на Румъния Карина Балаша с 2:0 гейма, на полуфинала Теодора Русева от Козлодуй, а преди това съпернички от Молдова, Украйна и Румъния. На смесени двойки пазарджишкото момиче и партньорът й Георги Калиничов от Оряхово са втори.

Треньорът на Бадминтон скуош клуб Неделчо Кесов не крие радостта от представянето на Гери и уточнява, че това е първата й титла от международен турнир, а самият турнир е едва вторият в кариерата й. На първият преди около 10 дни в Пазарджик, обаче компанията около мрежата беше до 19 години. През тази година Гергана и има бронз отборно от Балканско първенство до 13 години.

За добрите традиции на пазарджишкия бадминтон красноречив е Международният турнир, който се проведе от 14 до 16 август с участието на 104 юноши и девойки от тринадесет държави. Той е за състезатели до 19 години, а тези в пазарджишкия клуб са по-млади. Все пак турнирът се наложи и през тази година се проведе 8-то му поредно издание.Турнири като него има само в Германия и холандия. От Община Пазарджик финансира проявата със 7000 лева.

За пазарджишкия клуб предстоят и други надежди за отличия до края на лятото. Утре Алекс Попов, в състава на националния отбор, заминава за Сърбия, където в Ниш ще се проведе Балканиада по бадминтон до 17 години.

 

Коментари