Институции Общество

123-ма преминаха през Спешното отделение на МБАЛ Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Тежки дежурства за спешните медици на МБАЛ– Пазарджик в последния ден на 2019 г г. и първия ден на 2020г. Натовареността в Спешно отделение е придружена и от агресивно отношение на придружители на болни, които са приети за прегледи.
Общо 123 –ма пациенти са преминали през отделението на 31 декември и 1 януари. От тях 33–ма са хоспитализирани. Прегледан е и един леко пострадал от катастрофа, който е освободен за домашно лечение. Петима препили с алкохол са стабилизирани и изписани . Сред тях няма деца.
Трима са пострадалите от пиротехнически изделия, които са потърсили медицинска помощ. 43– годишен мъж е настанен в Ортопедично отделение с изгаряния по едната ръка. Двама мъже с наранявания по очите са пренасочени към УМБАЛ “Св.Георги“ в Пловдив. Трима пациенти с инфаркт са прегледани и настанени в Кардиологично отделение, а други трима с инсулт са изпратени в Неврологично отделение. 21 деца са преминали през двата дни през Спешно отделение. Девет от тях, които са били с пневмонии , са насочени към детските отделения. Най– малкото е двумесечно бебе , което е с възпаление на белите дробове след вирусна инфекция.

Коментари