Криминално

12 са задържани при полицейска операция в област Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Специализирана полицейска операция са проведе през изминалото денонощие на територията на цялата област. Целта на полицейските дейности е ефективно противодействие на битовата престъпност, проверки на участниците в движението по пътищата, в това число и в най-отдалечените и малки населени места в областта.

В нея традиционно взеха участие служители от всички отдели и сектори в ОДМВР-Пазарджик, районните управления в Пазарджик, Пещера, Панагюрище, Велинград, Септември, няколко мобилни екипа от Зоналното жандармерийско управление в Пловдив.

По време на акцията са извършени проверки на 1496 човека, 1422 моторни превозни средства, 53 търговски обекти, питейни и увеселителни заведения, заложни къщи. За установени нарушения на Закона за движение по пътищата и Закона за българските лични документи са издадени 52 акта и 282 фиша. Установени са общо 25 престъпления, като в арестите на районните управления са задържани 12 човека.

По характерни случаи:

Дилър на наркотици е заловен при съвместни действия от служители на сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР-Пазарджик и полицейски участък „Изток“. Органите на реда спрели лек автомобил „Форд“ на пътя Пазарджик-Пловдив. Оказало се, че 34-годишен пътник в минивана от областния град изхвърлил на пода на возилото суха листна маса. У него били открити и две полиетиленови топчета със същото съдържание. Оказало се, че става дума за синтетичен канабиноид с обща маса над 105 грама. Мъжът е стар познайник на органите на реда, с множество криминални регистрации, осъждан и изтърпявал наказания „лишаване от свобода“. Криминалистите го засекли, като дилър на въпросния вид наркотик за територията на квартал „Изток“ в областния град.

В хода на спецоперацията екипи на полицейските управления в Панагюрище и Пазарджик, на участъците в Лесичово и квартал „Изток“ са засекли още трима мъже и една жена притежаващи наркотични вещества. От тях са иззети различни количества синтетичен канабиноид, марихуана, амфетамин и хероин.

 

 

Коментари