Спорт

10 години „Шампион“

Пазарджик През 2018 година се навършват 10 години от основаването и дейността на Спортен клуб „Шампион” от град Пазарджик. В него успешно се практикуват спортовете плуване, триатлон и модерен петобой. В дейността ни има включена и група по аква аеробика и обучение на деца със специални потребности.

 

За своята 10-годишна история спортистите са спечелили множество медали, купи, титли, отличия. Гордеем се със своя спортист и треньор номер 1 на Пазарджик за 2017 г. Йордан Гюров и Ани Георгиева. В почетната витрина на клуба са подредени класирания от престижни международни форуми по модерен петобой на Йордан Гюров с 9 място от СП, Валентина Георгиева с 3 място в световната ранглиста  по биатъл, медалисти  от Световното първенство по биатъл в София, участие на Йордан Гюров, Валентина Георгиева, Малина Деянова, Христо Йовев, Виктория Стойнова в СП и  ЕП. Балканска титла по триатлон на Валентина Георгиева от Кладово Сърбия е друга наша гордост, както и множество медалисти от  Бургас Challenge  и Open СОК Камчия.В плуването също имаме своите постижения – Камелия Стоименова е неизменен шампион в бруста, като през 2017 г спечели 6 златни медала и постави държавен рекорд  на 50 бруст, макар и вече подобрен. Презентация и изложба на спечелените отличия ще се проведе  на 4 юни от 16 часа на Тортата на град Пазарджик.

Годишнината ще почете и Ренета Камберова, лицето на спорта за град Пазарджик. Тортата ще  бъде златна, сребърна и бронзова с всички спечелени през годините медали и купи от спортистите-шампиони. ъководството на СК „Шампион” кани всички свои бивши и настоящи спортисти, родители и привърженици на Тортата от 16 часа на 4 юни (понеделник) за официалната част, а водният купон и дискотеката ще се състоят на 3 юни на плаж Луда Яна. Защото ние сме шампионите!

Коментари