Криминално Общество

Юбилейни XX републикански състезания на Младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“

Написано от Елена Станоева

За поредна година на 1 и 2 юни ще се проведат юбилeйните Двадесети републикански състезания на Младежките противопожарни отряди /МПО/ “Млад огнеборец”. Традиционно домакин на проявата е к.к. „Албена“. Съорганизатори на младежкото съревнование са Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението”, Министерството на образованието и науката и Министерството на младежта и спорта. Дните на младите огнеборци се провеждат с активната подкрепа на Българската федерация по пожароприложен спорт.
Близо 300 ученици на възраст от 12 до 16 години, разпределени в 28 отбора, ще вземат участие в младежката надпревара. По традиция състезанието ще протече в две състезателни дисциплини – “Бойно разгръщане на състезателна пътека” и “400 м щафетно бягане с препятствия”. В правилата за състезанието е залегнал международният правилник на CTIF (Международната асоциация на пожарните и спасителните служби), по който на всеки две години се провеждат международни младежки състезания по пожароприложен спорт.
Откриването на състезанията ще се състои на централната алея /до х-л „Добруджа“/ в к.к. „Албена” на 1 юни от 9.00 часа. Половин час по-късно младежката надпревара ще започне с дисциплината “400 м щафетно бягане с препятствия ”. През втория състезателен ден от 9 часа младежите ще мерят сили в дисциплината “Бойно разгръщане на състезателна пътека”.

МВР

Коментари