България Институции

Ще възстановяват път, който ще съкрати пътуването от пазарджишко към Гърция

Написано от ПЗИНФО

Югозападното държавно предприятие представи инвестиционен проект, който предвижда основен ремонт на горски автомобилен път, който свързва Сърница със Сатовча, намиращ се на територията на ДЛС Дикчан. Повече от 35 човека взеха участие в дискусията,  инициирана от териториалното поделение на ЮЗДП. Пътят от години се ползва активно и е пряка връзка с Доспат и Велинград.

Представения проект предвижда поетапно асфалтиране на 16-километровото трасе от разклона за село Плетена до местността Превала, което в момента е в много лошо състояние. Предвидено е да бъдат възстановени всички подпорни стени и водостоци. С рехабилитацията на този участък ще завърши цялостното обновяване на пътя, свързващ Сатовча със Сърница през Предела.

Това ще бъде най-пряката връзка на района на Гоце Делчев, Сандански и Петрич с Велинград, Пазарджик, Пловдив и цялата вътрешност на страната. Така ще бъде избегнато заобикалянето през град Доспат ,при пътуване към Гоце Делчев и Гърция от Велинград и централната част на страната.
А директното свързването на курортите Велинград, Сърница, Огняново и Ковачевица с Гърция и вътрешността на България, ще превърне този регион сред едни от най-предпочитаните на балканите.

Коментари