Институции Общество

Щанги, борба и ориентиране влизат в програмата на спортното училище

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик Вдигането на тежести, борба и ориентиране ще са новите спортове, заложени в програмата на Спортното училище за следващата година. Това са традиционни спортове за Пазарджик и е логично отново да започне подготовка на младите борци и щангисти, коментира директорът на Спортното училище Георги Георгиев. Той припомни, че легендите в тези дисциплини – Георги Мърков, Йордан Биков, Борислав Гидиков, Атанас Шопов и Николай Пешалов, прославяха гради ни на европейски, световни и олимпийски подиуми.

Намеренията на училищното ръководство са от следващата учебна година да има три паралелки, в които учениците да се обучават в спортовете вдигане на тежести, борба и ориентиране. Така спортните дисциплини в ще се увеличат и ще бъдат вече 18.

Всяка година обучаващите се в Спортното училище се увеличават с около 100 деца и сега в учебното заведение има над 290 ученици. Всички те осъзнават бързо, че са еднакво важни, както спортната, така и учебната подготовка, тоест учениците се подготвят, както за спортните надпревари, така и за ежедневните предизвикателства.

За три години от създаването на Спортното училище то показва бърз прогрес, младите спортисти печелят вече медали на национално ниво и логично през следващите години ще се увеличават и паралелките, и видовете спорт, коментира директорът на училището.

Коментари