Криминално

Шофьор заряза микробус с нелегални сирийци и иракчани в Славовица

Славовица,Септември

18 чужди граждани нелегално пребиваващи на територията на страната ни са установени вчера от служители на РУ-Септември. Вчера преди обед се получил сигнал от председателя на земеделската кооперация в септемврийското село Славовица. Той съобщил за паркиран насред лозов масив микробус с подозрения, че се извършва кражба на грозде.

На място незабавно бил изпратен автопатрул при полицейското управление в Септември. Бил засечен микробус „Мерцедес” със смолянска регистрация паркиран насред лозов масив в близост до пътя в село Славовица. Последвала проверка и униформените установили не наличие на крадено грозде, а на 18 чужденци, като от водача му нямало и следа.

Станало ясно, че мигрантите са от Ирак и Сирия и пребивават нелегално на територията на страната ни. Те са отведени в областната дирекция на МВР в Пазарджик и предадени на служители от звено „Миграция”. Установен е собственикът на микробуса, предприети са действия за изясняване самоличността на водача. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител.

Коментари