Спорт

Шестнайсет медала за пазарджишките корабомоделисти

Пазарджик В дните около Празника на Пазарджик, под патронажа на кмета Тодор Попов, в залата на Модел яхт клуба се проведе Държавното първенство и Мемориал „Н. Шишков“ по корабомоделен спорт за настолни модели- класовете „С“. Тридесет и седем състезатели от 9 клуба представиха  54 модела, изработени на изключително ниво, съобщават от яхтклуба.

 

qht_Pz_mai

Раздадени са 17 златни, 15 сребърни и 12 бронзови отличия в 7 категории. С ювелирното си майсторство се от клуба домакин се отличиха моделите на Никола Друмев, Лазаринка Бончева и Димитър Енгибаровв клас С-6. В актива на Друмев са още 2 сребърни медала, а на Енгибаров сребро и 3 бронза. За пръв път в тези класове се включва и змс Петко Петков в клас С-2- кораби от стоманеното корабостроене, като завоюва сребърен медал с още незавършеният докрай модел на влекача „Хални“. Бронз завоюва и Ангел Семерджиев в клас С-1-К с „Виктори“. В юношеският клас С-6, Модел яхт клуб-Пазарджик се представа от девойките Гергана Николова, която спечели два сребърни медала с „Куин Мери“ и „Санта Мария“, и Невена Узунова, грабнала двете си първи сребърни отличия с „Пинта“ и „Ниня“. Пазарджишкият Модел яхт клуб за пореден път доказва, че е най- титулуваният в страната и с трите си златни, 9 сребърни и 4 бронзови отличия.

През този спортен сезон предстои участие на българските корабомоделисти в две световни и две европейски първенства.  За пазарджишките засега сигурно е само  Европейското за скоростни модели, домакин на което е Пазарджик.

Коментари