България Институции Култура Общество

Шестима учители от областта с отличие „Неофит Рилски“

София

Вицепремиерът и министър на образованието и науката Меглена Кунева издаде заповед за удостояване с почетното отличие „Неофит Рилски“ на 248 директори и помощник-директори на училища и детски градини, учители, педагогически съветници и служители в системата на народната просвета.
Сред тях са Янка Димитрова, главен учител в ОДЗ"Слънчо"-Пазарджик, Анета Цурева, старши учител вСОУ"Георги Бенковски"-Пазарджик, Тамара Маргова, главен учител в ПУ"Драган Манчов"-Велинград, Хита Гьошева,директор на НУ"Г.С.Раковски"-Пазарджик, Галина Дишкова, старши учител по английски език в СОУ"Христо Ботев"-Септември, Лилия Герова, главен учител по география и икономика в СОУ"Христо Смирненски"-с.Света Петка, общ.Велинград.
Ежегодните награди „Неофит Рилски“ се присъждат от Министерството на образованието и науката на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приноса им в развитието на образователното дело в България. Отличените са номинирани по предложение на учителските колективи, в които работят, или по предложение на социалните партньори.

 

Коментари