Институции

Шестима наставници от „Биовет“ АД получиха днес своите сертификати в Професионалната гимназия по химия и химически технологии в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Шестима служители на „Биовет“ АД придобиха днес своите сертификати за наставници, след обучение в Професионалната гимназия по химия и химични технологии в Пазарджик. Галя Николова, Мария Гагова, Иванка Келчева, Антони Петров, Георги Тодовичин и Николай Гигов получиха документа си за педагогическа квалификация от директора на училището – Тодор Джамбов. Всеки от тях има право да обучава до пет ученика, поясни зам.-директорът Нели Стамболиева.
„Пожелавам ви новите ученици с удоволствие да работят при вас и вие да бъдете техни успешни наставници. Това, което придобиват като умения в „Биовет“АД нашите ученици е много важно за тяхното бъдеще. Изказвам благодарност на вашето ръководство и ви поздравявам с успешното завършване на вашето обучение“. – каза директорът Тодор Джамбов.
Обучението е част от проект за развитие на дуалното обучение в образователната система на страната. Дуалното обучение в професионалната гимназия обхваща двугодишен период от време, като учениците от 11 кл. имат два дни практически занятия в „Биовет“ АД, а зрелостниците прекарват три дни от седмицата си в реална работна среда.
„Всеки от възпитаниците на училището получава реално заплащане на своя труд по време на практиката си в предприятието, като е важно да отбележим, че транспортът, работното облекло и личните предпазни средства се осигуряват от предприятието. Фирмата се е погрижила и за безплатен обяд на обучаемите. Най- усърдните от тях ще намерят своето работно място незабавно след приключването на Професионалната гимназия по химия и химични технологии в Пазарджик.“ – поясни Георги Щерев от „Биовет“ АД, който координира връзката между училищата и предприятието.
След завършване на средното им образование учениците, които имат желание да продължат във висше учебно заведение по специалности свързани с химическата индустрия, могат да разчитат на стипендия от „Биовет“ АД за целия срок на обучението.
За новата учебна година Професионалната гимназия по химия и химически технологии ще приеме пълна паралелка от желаещи да се обучават по специалността „Технология на фармацевтични и парфюмерийно-козметични продукти“.

Коментари