Институции

Шеста поред грамота и подаръчен ваучер за поддържана зелена площ връчи кметът на Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Шеста поред грамота и подаръчен ваучер на стойност 200 лв. за консумативи и пособия за поддръжка на градината връчи кметът на Пазарджик Тодор Попов на живеещите на бул. „Цар Освободител“ 88.

„Щастлив съм, че съм при Вас, за да Ви благодаря за това, че сте активни и правите така че, освен домовете ви, да са красиви и добре изглеждащи и прилежащите части към тях“, каза кметът Тодор Попов на среща с живеещите в близост до най-красивата градинка край големия булевард.


„Грижата за прилежащите площи е ангажимент на всеки отговорен човек. Особено се радвам, че сред вас има млади хора, защото примерът е важен, той е заразителен и затова показваме добрия пример. Аз разчитам на хора, като Вас, които имат самочувствие, които са критични към средата, в която живеят, но и полагат лични усилия в това всички ние да живеем по-добре. Най-важно е желанието и отношение към света, който те заобикаля“, каза още Тодор Попов.

В разговор с живущите на „Цар Освободител“ 88 той сподели, че все повече хора проявяват инициатива и се включват в поддръжката на общите и прилежащите към дома им площи.
„В Община Пазарджик ценим инициативността и активността, затова и разработихме програмата „Граждански импулс“, посочи още Тодор Попов. По тази програма общината връчва стимули на активни хора и хора с успехи в спорта, образованието, културата и гражданската активност.

В рамките на конкурса „Зелен рай“, който е част от програмата, тази есен бяха връчени общо 6 награди на граждани, които се грижат за междублоковите си пространства и създават една по-красива и благоприятна градска среда.

Коментари