Спорт

„Шампион” обра медалите на поредното Държавно

Пазарджик При пълна хегемония на СК „Шампион” премина II кръг на Държавното първанство по модерен петобой в Пазарджик за 14-годишни. Треньорското ръководство съобщава, че при участието на всички петобойски клубове от страната, пазарджишкия клуб прибира в своята колекция всички златни и сребърни медали. Състезанието е протекло в дисциплините плуване 100 св.стил и бягане на 1600 метра.

 

В индивидуалното класиране шампион е Виктория Стойнова, а среброто е за Михаела Зонова. Същото е класирането на клуба и при момчетата – шампион Иван Палигоров и сребро за  Любомир Германов. Никакъв шанс шампионите не оставят на конкуренцията и при отборното класиране. Златни тук са Любомир Германов, Христо Георгиев  Миро Атев. При момичетата отличията са повече – злато за Виктория Стойнова, Михаела Зонова и Цветелина Начеваи бронз за втория отбор Йоана Бабачева, Цветимира Метанова и Теодора Маринова. Отлично е представянето и на Цветелина Начева (4 място), Йоана Бабачева  (5 място), Цветимира Метанова (6 място), Теодора Маринова (12 място), Любов Чалъкова (13 място), Стефания Нушева (14 място), Христо Георгиев (8 място), Миро Атев (10 място), Ангел Франгов (13 място).

В същия уикенд се проведе и международния Мемориал „Христо Чочев” с участието на гости от Турция, Египет и Молдова, съобщават още от клуба. Йордан Гюров, в силна конкуренция с атлетите на Египет, се класира на 3 място с отлични лични постижения. За Държавно първенство Данчо отново е на най-високото стъпало и златен медал.

Момичетата, в състав Юлия Спасова, Валентина Георгиева и Стефани Дудова, се класират на 2 място отборно в Държавното първенство. Никол Бечева е осма.

Коментари