Култура

„Чудесия” с първо място на международния фестивал „Пъстър свят” в Панагюрище

Пазарджик, Панагюрище Представителен танцов състав „Чудесия” спечели първото място в конкурсната програма на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят”. Той се провежда за четвърти пореден път в Панагюрище като тази година в него участваха фолклорни ансамбли  от България,  Еквадор, Индия, Словакия и Украйна.

 

Представянето на участниците от всички държави  се оценява от компетентно жури, което тази година бе председателствано от Росен Богданов- генерален секретар на Международната фолклорна асоциация на националните фолклорни федерации.

 Наградата за носителите на първото място  е парична премия от 700 лв.

Призът бе спечелен от най-големите танцьори от „Чудесия”, които само след броени дни- на 23 юли,  заминават за Полша, разказа главният художествен ръководител на състава Таня Димитрова. Пазарджишките таланти ще представят България  в десетото издание на престижния международен фестивал за музика, изкуство и фолклор в Бялисток. В продължение на шест дни в полския град децата на Пазарджик ще имат концерти и срещи със свои връстници от 20 държави, допълни Таня Димитрова. Тя поздрави танцьорите за поредното спечелено отличие и им пожела успех в предстоящите задгранични изяви.

Коментари