Институции

Човешка благодарност от един заместник-кмет

Написано от ПЗИНФО

Заместник-кметът на община Лесичово Веселина Милкова се обърна с благодарност към кметовете на общини, които се отзоваха на призива за съдействие при гасенето на големите горски пожари в района.

„От името на кмета Серьожа Лазаров, жителите на община Лесичово и лично от мое име БЛАГОДАРЯ за бързата и навременна намеса на доброволци при овладяване на пожара в общината продължил три денонощия. Освен пожарникари, служители на горските стопанства и два хеликоптера от авиобаза Крумово, без помощта на вашите доброволни формирования трудно щяхме да се справим. Пресечен горски терен, вятъра и високите температури усложняваха обстановката. След отправения апел за помощ, благодарим за бързата реакция на кмета на община Панагюрище Никола Белишки, община Брацигово – Надежда Казакова, Долна Баня – Владимир Джамбазов, Белово – Костадин Варев, Ихтиман – Калоян Илиев, Ракитово – Георги Холянов. В готовност бяха доброволци от Софийска община за което благодарим на г-жа Йорданка Фандъкова и община Хисаря – Пенка Ганева. Неоценима е помощта на Тежката техника, която ни бе предоставена от „Асарел Медет“ Панагюрище, „Балкан ремонт инженеринг“ Пазарджик и Иван Делчев – Пазаржкик. Голямо благодаря! Бъдете здрави!“

Късно в петък г-жа Милкова публикува впечатляващи кадри от огнената стихия и сподели с колегите си, че Лесичово въвежда бедствено положение. Незабавна беше реакцията на кметовете от региона, които предложиха помощ и насочиха техника и доброволци към пожара, потърсиха и съдействието на големи предприятия от областта.
Конкретният случай на подкрепа в рамките на НСОРБ е само повод за пореден път да си припомним, че истински важните неща в живота, не винаги са „неща“, а в календара на кметовете сезон на отпуските няма.

Коментари