Криминално

Четири пожарни и автомеханична стълба за гасене на къща в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Пазарджик На 21 сигнала са реагирали огнеборците в региона за времето от вторник до днес, съобщава пресцентърът на ОД МВР – Пазарджик. Най-чести са случаите на запалени сухи треви и отпадъци, като за периода те са общо 16. Регистрирани са и няколко по-сериозни пожара с нанесени материални щети. Снощи малко след 21 часа в РСПБЗН-Пазарджик бил получен сигнал за пожар в къща, собственост на мъж и жена от областния град. В гасенето участвали четири противопожарни автомобила, автомеханична стълба и цялата дежурна смяна огнеборци в областния град. Унищожена е покривната конструкция, домашно имущество и оборудване. Причините, довели до възникване на инцидента, се изясняват. Извършен е оглед от дежурна група при РУ-Пазарджик.

Друг сигнал за пожар в жилище е получен рано сутринта вчера в РСПБЗН-Панагюрище. Оказало се, че гори къща в стрелчанското село Смилец. Към мястото били насочени пожарникари с два противопожарни автомобила. Стихията изпепелила близо 80 кв. метра от покривната конструкция, мебели и обзавеждане. Спасена е намираща се наблизо друга сграда, както и домашни животни. По първоначални данни причината за лумването на пожара е в небрежност при боравене с открит огън.

Пожар избухнал и в цех за пелети, намиращ се в промишлената зона на Брацигово. Обектът е собственост на частна фирма. Само бързата реакция на огнеборците и персонала предотвратила сериозни материални щети. Спасен е целият цех, изгорели са част от транспортна лента и въздуховод.

Коментари