Институции Общество

Четири достойни имена са номинирани за „Почетен гражданин на Пазарджик и общината“ или почетен знак

Пазарджик Четири номинации са внесени в ОбС Пазарджик до момента за удостояване със званието „Почетен гражданин на община Пазарджик и общината“ или с почетен знак за граждански принос. И четиримата с ярка диря в областта си.

 

Ансамбъл „Пазарджик“ предлага да бъде отличен с почетен знак за граждански принос основателят му, Александър Начев – диригент, музикант, фолклорист и общественик с голям принос в развитието на музикалния живот в пазарджишкия край  и страната.

Номинацията на Регионална библиотека „Никола Фурнаджиев“ предлага със званието „Почетен гражданин на Пазарджик“ е видният историк, краевед и ревностен изследовател на пазарджишката история, Александър Арнаудов.

Дружеството на журналистите номинира за званието арх. Георги Сарамбелиев – човек, по чиито проекти са изградени редица знакови сгради в Пазарджик и общината, включително сградата на Общинска администрация.

Почетният ректор на Медицински университет София, акад. Владимир Овчаров, е следващата номинация за почетен граждани. Виден учен в областта на медицината със световна известност. Работи в областите на невронауката, невроморфологията, клетъчната биология, развитието на централната нервна система.

На 16 май, Временна комисия ще разгледа постъпилите номинации.  

Коментари