Институции Общество

Четвъртокласници от НУ „Отец Паисий“ са „Клас на годината“

Пазарджик

Четвърти „в” клас от НУ „Отец Паисий” с класен ръководител Елена Бишурова е „Клас на годината”.

 

Учениците спечелиха голямата награда в конкурса, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви ма малолетните и непълнолетните /МКБППМН/  към Община Пазарджик. Освен грамота и плакет, които им бяха в Стъклена зала на Общината, децата получават и еднодневна екскурзия в страната.

Победителите проявяват постоянство, като от месец ноември 2017 г. досега издигат своята номинация всеки месец. За „Клас на месеца“ бяха обявени през януари, а добрите си прояви и инициативи споделят с членовете на МКБППМН и след това.

В номинацията за месец май четвъртокласниците разказват, че са участвали в два конкурса – на Регионалната библиотека „Никола Фурнаджиев” с рисунки и на фондация „Тебешир” с приказки за своята учителка. Специално внимание отделили на подготовката за благотворителния концерт „Да протегнем на Митко ръка”, който училището организира. Включили се и в седмицата на четенето.

„Накрая, когато завършваме участието си в този конкурс, искаме да ви кажем, че ние сме много доволни, защото имахме възможността да разкажем за всичко, което правим извън задължителния ни учебен процес! Харесваше ни всеки месец да получаваме грамота! Бъдете здрави! Стискайте ни палци на матурите!”

В знак на уважение кметът на общината Тодор Попов изпрати лично благодарствено писмо до родителите на децата от класовете носители на приза „Клас на месеца” – ноември – IV „в” от СУ „Георги Бенковски”, декември – IV „в” от НУ „Васил Левски”, януари – IV „в” от НУ „Отец Паисий”, февруари – III „а” от ОУ от „Любен Каравелов”,  март – I „б” от НУ „Васил Друмев”, април – III  от ОУ „Стефан Захариев” и май – II „а” от НУ „Васил Друмев”.

Уважаеми родители,

Поздравления за успехите на Вашето дете! През изминалата учебна година, заедно със своите съученици и учители, то заслужи да е сред победителите в конкурса „Клас на месеца”. Това означава, че наред със знанията, е проявило толерантност, дисциплина, сплотеност, приятелство, умения за работа в екип.

Благодаря Ви за отговорното родителство! Вашето дете показа това, на което е научено вкъщи. Вашето отношение към училището и учителите е решаващо за начина, по който детето Ви се държи извън дома и се отнася към учебните си задължения.

Ваш е ангажиментът да го научите, че с амбиция, труд и постоянство всичко е възможно. Да му помогнете да осъзнае, че неговият животът ще бъде такъв, какъвто си го направи.

За нас е важно да си сътрудничим, да гледаме в една посока при обучението и възпитанието на децата, за да постигаме и общите си цели – все по-добра грижа за децата на Пазарджик.

Вярвам, че Вашите деца ще израснат като пълноценни и отговорни граждани на Пазарджик и България”.

Коментари