Институции Общество

Четвърти „б“ от ОУ“Свети Климент Охридски“ е Клас на месеца

Написано от ПЗИНФО

Вдъхновяващо видеопослание до децата и лекарите от Националната кардиологична болница донесе приза „Клас на месеца” на четвърти „б” клас от ОУ „Свети Климент Охридски” в Пазарджик с класен ръководител Ангелина Пенчева. Учениците са победители за март в конкурса, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. Класът беше отличен с плакет, грамота, шапки с логото на комисията и табло „Клас от добротворци”.

Децата впечатлиха журито с палитра от добри постъпки. Освен докосващото и вдъхновяващо видео до децата и лекарите от Националната кардиологична болница, изпратено, за да вдъхне сили и кураж в нелеката всекидневна битка, за четвърта поредна година те изработили и изпратили мартеници до Асоциация „Детско сърце“, за да зарадват малките борци със специални сърца. Включили се и в сътворяването на приказка за Доброто, заедно с другите ученици от училището, с която показали, че да бъдеш добър и да правиш добрини е много по – лесно, отколкото обратното.

Наред с уроците, през изминалия месец учениците от IV „б” клас дискутирали по различни теми, свързани с толерантността – уважението, разбирането, приемането, добротата, приятелството. С психолога на училището Ваня Ангелова провели съвместен урок на тема „Приятелството“, като с огромен интерес и желание работили по книгата, подарена от МКБППМН „Малка книга за големи добротворци“.

В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – 1000 лева и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.

Коментари