Любопитно

Чакай и чети – библиотека на автогарата

Пазарджик

„Тролейбусен транспорт – Пазарджик”АД се включи в световната инициатива за свободен обмен на книги. Във фоайето на Автогара Пазарджик вече е на разположение шкаф с книги, от който без библиотекар или читателска карта пътниците, които имат дълъг престой могат да изберат сами четиво, с което да преборят скуката.

Организаторите дават възможност на тези, които много са харесали книгата да я довършат вкъщи, след което отново да я върнат в библиотеката или да оставят друга книга на рафта, която вече са прочели. В инициативата може да участва всеки, който има стари, вече прочетени книги, с които е готов да се раздели и желание да прочете нещо ново. Книгоманите освен да разменят заглавия могат да оставят и бележки с впечатления от прочетеното, препоръки……

„Хората все повече забравят и пропускат да четат, а това е една прекрасна възможност – да почетеш докато чакаш автобуса или пътуваш” – смятат организаторите. Освен това те са на мнение, че инициатината ще се посрещне с интерес и от самотни възрастни хора от Пазарджик, които също могат да запълнят час време с хубава книга във фоайето или в парка на Автогарата.

Коментари