Общество

Цял президент идва в Пазарджик за „Слънчева Бесапара“

Написано от ПЗИНФО

По покана на Българска федерация по мажоретен спорт и батон туърлинг с президент Юлия Мумджиева и вицепрезидент Ренета Камберова – олимпийска медалистка по художествена гимнастика от Рио 2016г., и Общински детски комплекс Пазарджик, за първи път в България ще гостуват президентът на Световната федерация по мажоретен спорт Желка Банович и международният съдия Даниела Чепо.

Повод за тяхната визита е 13-то издание на Фестивала на мажоретните състави “Слънчева Бесапара”, който  е организиран от Общински детски комплекс – гр. Пазарджик с директор Емилия Спасова.

По същото време ще се проведе и първият по рода си курс за национални треньори и съдии, воден от Желка Банович и Даниела Чепо – официални представители на Световната федерация по мажоретен спорт.

Щастливи сме, че ще осигурим обучение на най-високо професионално ниво от пионерите в този нов за България спорт.

Желка Банович и Даниела Чепо ще вземат участие и в пресконференцията на Българска федерация по мажоретен спорт и батон туърлинг и ОДК – Пазарджик, която ще се проведе на 07.06.2024 г. / петък/ от 16,10 в конферентната зала на хотел Хебър в Пазарджик.

Коментари