Общество

ЦСРИ Пазарджик отпразнува петия си рожден ден

Пазарджик В петия ден, на петия месец от годината, петминутен филм припомни петте години, през които Центърът за социална рехабилитация и интеграция на лица с онкологични заболявания в Пазарджик работи в помощ и в подкрепа на нуждаещите се.

 

CSRI_plochaЗа петия рожден ден на първия и единствен в България Център вече ще напомня плоча, която откриха ръководителят му Мария Чергарова и кметът Тодор Попов. „Заедно в името на живота”, е посланието на плочата. „Надеждата и съпричастността са най-важни. Пожелавам на хората тук да са здрави и да продължават да правят това, което правят”, каза кметът. А то никак не е малко. Потребителите са доста над капацитета на Центъра, но имат възможност не само да разнообразят сивото ежедневие, но и да получат консултация или преглед.

CSRI_PopovCSRI_Todor

За приноса му към откриването, подкрепата  и функционирането на Центъра Мария връчи на Тодор Попов почетен плакет. „Благодарение на вас нашата мисия достига до повече хора“, не скри вълнението си Чергарова. Плакети получиха също зам.-областният управител Гинче Караминова, представители на институции, спомоществователи,  медии. С плакет беше изненадан и синът на Мария, Тодор Чергаров – израснал с мисията и Центъра и автор на филма, проследил петте години.

CSRI_durvo

За рождения ден в Центъра „порасна“ ново дърво. Рисунката е дело на Нелина – ученичка в Езиковата гимназия, а гостите бързо украсиха клоните му с пожелания. За доброто настроение се погрижи Танцова формация „Пендар“ с ръководител Емил Иванов.

Поздравителни адреси, цветя, подаръци и торта допълниха празничното настроение.

Коментари