Общество

Центърът за ментална аритметика в Пазарджик започва 2021 на нов адрес

Написано от ПЗИНФО

Вече почти няма родител с дете на възраст от 4 до 12 години, който да не е чувал за ментална аритметика и ползите от нея.

Един от центровете, които преподават ментална аритметика – в гр. Пазарджик – започва 2021 г. със страхотна новина – центърът сменя своята локация и вече ще посреща своите възпитаници в нов, по-просторна център. Новият адрес е ул. Стоян Бакърджиев 1, ет. 1 (на ъгъла с ул. Цар Шишман)

Припомняме предимствата на методиката SmartyKids:

Деца изпреварват връстниците си и умножават още в предучилищна възраст, а след следващите две нива могат да делят големи числа с остатък и да работят с дроби. Такъв напредък се постига благодарение на методите на менталната аритметика, която вече е част от живота на много български семейства, благодарение на курсовете на SmartyKids.

Популярният и иновативен метод за развитие на деца предлага хармонично развитие на малките приключенци с помощта на специални упражнения с древното китайско сметало „абакус“ и практика за по-бързо устно смятане. По време на занятията у детето протича важно за неговото развитие активиране на мозъка, вследствие на едновременна работа на двете полукълба при смятане. Това спомага да се подобри паметта (краткосрочна, дългосрочна и фотографска), да се формира логическо мислене и децата да се научат да се концентрират лесно. А абакусът помага на детето да подобри фината си моторика.

За да бъде обучението по ментална аритметика интересно за детето, преподавателите от развиващите центрове на SmartyKids редуват интелектуалното натоварване с интерактивни занимания и подвижни игри. За целта е адаптирана класическата методика за бързо смятане с абакус в комбинация със занятия и системи за поощрения и геймификация – игрови и състезателен елемент към сериозната програма на обучение. В тази геймификация децата се запознават с героя Смарти. В първото ниво, Смарти отива на космическа мисия, за да спаси причудливите си приятели от надвиснала опасност. Всяко ниво има съвсем различна приключенска обстановка. Децата преминават през различни предизвикателства, които са свързани в общ сценарий, а на края на всяко ниво получават сертификат. Също така важен елемент са националните и международни олимпиади, в които децата могат да участват. Тези събития дават добра възможност да се провери общото ниво на децата в България, както и да им даде шанс да се състезават с деца от още 19 държави.

Все по-бързо и по-бързо нараства броят на децата, посещаващи курсовете. Все повече расте доверието в бранда и в методиката. На какво се дължи това? Запознавайки се с действията събиране и изваждане още в ранна възраст, децата много бързо  свикват с аритметичните действия. Китайското сметало „абакус“ помага в прехода към ментално смятане, но смятането не е основна цел на курса, а следствие.

Основната цел е развиване на висшите психични функции – внимание, мислене и памет.

Програмата на SmartyKids за 2-годишно обучение по ментална аритметика е разработена за деца от 4 до 12 години и е разделена на модули. За най-малките занятията протичат 2 пъти седмично, а за големите – веднъж седмично с двойна продължителност.

Важен елемент за максимални успехи е „SmartyKids Universe“ – това е специална онлайн платформа  на бранда, която позволява децата да се упражняват извън центъра и да подобряват способностите си навсякъде, където имат достъп до интернет.

Децата, които всеки ден се упражняват в платформата и решават домашните си редовно повишават своята ефективност с до 40%.

За всеки, който все още не е част от голямото семейство на SmartyKids, центъра предлага безплатни демо уроци. За да посетите такъв е необходимо предварително записване на тел. 0897000402.

Коментари