Избори

Цветан Цветанов: Тотален видеоконтрол на скоростта и премахване на контакта полицай-нарушител предлага ГЕРБ

Пазарджик Премахване на контакта на пътния полицай с нарушителя на пътя и тотален видеоконтрол на превишението на скоростта, свързване на всички камери на пътя, за да се отчита осреднената скорост на автомобилите, както и дистанционно потвърждаване на нарушенията от оператор.

 

Това са част от мерките, които ГЕРБ предвижда за борба с корупцията, съобщи заместник-председателят на партията и председател на Националния предизборен щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов в Пазарджик. Той и водачът на листата на ГЕРБ в Пазарджик Екатерина Захариева участваха в кръгла маса „Обществен ред, правосъдие и сигурност“. Залата, в която се проведе форумът едва успя да събере всички желаещи да присъстват.

GERB_krugla_masa1Цветан Цветанов цитира данни на Центъра за изследване на демокрацията, които сочат, че най-големият корупционен натиск е било по времето на кабинета „Орешарски". Той подчерта, че това не може да бъде алтернатива на доброто управление на ГЕРБ.

Зам.-председателят на ГЕРБ  представи три основни акцента от  предизборната  програма на ГЕРБ: миграционната политика (връщане на незаконно преминаващи чужденци и ефективна охрана на границата), противодействие и превенция на конвенционалната престъпност (назначаване на 1000 служители т.г., за да се обезпечи полицейско присъствие; подмяна на целия автопарк, започнала през 2000 г., видеонаблюдение в общините с криминогенен фактор) и противодействие на тероризма, организираната престъпност и корупцията (ефективен обмен на данни за пътниците по въздух, засилване на сътрудничеството с партньорските служби, противодействие на телефонните измами). Цветан Цветанов акцентира и върху борбата с противозаконното отнемане на леки автомобили.

GERB_krugla_masaПредседателят на Националния предизборен щаб на ГЕРБ подчерта, че освен Екатерина Захариева и останалите кандидат-депутати от ГЕРБ, на събитието, организирано от партията, присъства и първият в листата на БСП в района Славчо Велков.  Цветанов  посъветва Велков да уведоми номиниралата го партия БСП, че отдавна България разполага с централна система за пръстови отпечатъци, за да си коригират предизборната програма, в която са заложили изграждането на такава система.

„Освен че е водач на пазарджишката листа, Екатерина Захариева е изключително добре приета не само в съдебната система, но и в цялата Европейска комисия. Най-важното е, че тя никога не е забравяла родното си място и винаги говори за Пазарджик с огромно уважение", заяви Цветанов.

Екатерина Захариева, която бе министър на правосъдието в кабинета "Борисов 2", направи преглед на направеното в съдебната реформа от ГЕРБ. "Поемаме ангажимент с промени в Конституцията да отпадне имунитетът на народните представители, защото всички български граждани трябва да са равни пред закона", каза тя.  По думите й, много са започналите наказателни производства свързани с корупция и дори Европейската комисия отбеляза в своя доклад, че в последните две години разследването на корупцията бележи висок интензитет. "Няма как да има просперираща нация, без ефективна и справедлива съдебна система и работеща администрация", обобщи Захариева.

Коментари