Политика

Цветанов анализира местните избори в пазарджишко

Пазарджик

„Повече от всякога България и Европейският съюз се нуждаят от системни партии, които да могат да носят отговорност пред хората, гласували за тях”. Това каза на среща с общинските структури от област Пазарджик председателят на ПГ на ГЕРБ и заместник- председател на партията Цветан Цветанов. „Видяхме какво се случва, когато се създават партии – еднодневки. В момента всеки може да говори това, което хората искат да чуят, но реалната политика е нещо различно. Това могат да го потвърдят кметовете и общинските съветници на ГЕРБ. Те вземат трудни решения, които обаче водят до резултат и стигат до хората”, изтъкна Цветан Цветанов. Той бе категоричен, че предсрочни парламентарни избори през есента няма да има. По думите му, по-малките партии използват идеята за предсрочен вот, за да ги забележат в публичното пространство, но никой от тях не смята,че ще постигне по-висок резултат от сегашния си.

karta-gerb

В Пазарджик заместник-председателят на ГЕРБ направи детайлен анализ на изборните резултати по общини. Безспорен фаворит е община Панагюрще, където още на първи тур бе реализиран втори мандат на кмета Никола Белишки. Като много добри Цветанов определи резултатите във Велинград, Пещера, Септември и Брацигово, където партията има свои общински кметове. Той коментира изборите в община Сърница като много тежки, заради агресивно поведение от страна на ДПС. "ГЕРБ е единствената алтернатива в смесените райони. ГЕРБ има предимство пред новосформиращите се формации и старите партии, които считаха, че този електорат е само за ДПС", подчерта Цветанов.

sravnenie-gerb

Цветан Цветанов обобщи резултатите в област Пазарджик и ги сравни с вота от 2011г. През 2015 година от 12 общини ГЕРБ печели 6 кметски места, а на предишните местни избори са били само 3. Общо 77 са общинските съветници срещу 58 през 2011. ГЕРБ спечели 32 кметове на кметства, което два пъти повече в сравнение с 2011.

Пред журналисти преди началото на срещата Цветан Цветанов каза, че ГЕРБ има визия за кандидатите си за президентските избори. Той посочи, че при избора на кандидати за президент и вицепрезидент на първо място ще бъдат професионалните качества и профила на кандидатите. "За мен е много важно, че ГЕРБ успя да наложи много хора, които действително показаха, че имат потенциал и могат да защитават обществените и националните интереси", каза Цветанов.

По повод закона за МВР Цветанов коментира, че Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в парламента е направила всичко възможно, за да се намали напрежението сред служителите. По думите му, тепърва предстои обсъждането на законопроекта.

Председателят на ПГ на ГЕРБ обяви още, че сумата от 12 000 лева, събрана на рождения му ден тази година, отново ще бъде дарена за благотворителни инициативи.

Коментари