Общество

Хигия с бърза реакция след положителна проба на лекар

Написано от ПЗИНФО

Лекар и двама санитари от МБАЛ Хигия са дали положителни проби за Ковид 19. Мерки в болницата обаче са били взети още преди потвърждаване на заразата, а само при първите съмнения за това. Ето цялото съобщение от здравното заведение:

Едва късно снощи вечерта излезе резултатът от PCR теста – положителен на д-р Иван Кузев, кардиолог, но още при направения му скенер се подозираше инфекция с Covid. Ръководството на „Хигия“ предприе незабавни мерки, в условията на хипотеза за Covid инфекция – затваряне на Кардиологично отделение за 24 часа, пълна дезинфекция, освобождаване на екипите до излизане на резултатите.
Изследван е целият персонал, не само контактните на заболелия лекар. Направени са 46 проби, само 2 /на санитари/ са положителни, което се дължи на факта, че на практика професионализмът на заболелия лекар му е наложил самоизолация и карантина още от първия ден на заболяването, без да знае дали действително се касае за Covid инфекция. Здравословното състояние на д-р Иван Кузев е добро и екипът с нетърпение го очаква отново на работното му място.

Към днешна дата, Кардиологично отделение работи в пълен обем и капацитет и персоналът е с отрицателни проби.

Коментари