Спорт

Хебър остава номер 1, докато пазарджиклии се вълнуват – ще допусне ли волейболният човек Петър Куленски края на отбора?

Написано от ПЗИНФО

ВК Хебър остава на върха на Супер волей. Отборът, който промени клубният волейбол към по-добро, показа, че дори притиснат, напуснат от трима основни състезатели, е единен и все още много добър.

Днес стана ясно, че и Якопо Масари напуска Пазарджик. Публиката го изпрати на крака и с дълги аплодисменти.

Публиката бе в залата и за да види лицето на тима в момента. И то бе добро, защото Отборът от млади и стари, опитни и неопитни, пазарджиклии и външни, спечели срещу Черно море с чистото 3:0.

Победата бе страхотна, но някак под знака на слуховете, които пазарджиклии обсъждаха по трибуните – ще допусне ли волейболният човек Петър Куленски този успешен проект да приключи!

Ще допусне ли волейболистът, който нямаше шанса да играе за отбора в родния Пазарджик, но да е част от мечтата Хебър, Стоян Самунев, градът, хората и десетките малки тигърчета от школата да преживеят огромното разочарование всичко да свърши.

Защото десетки родители изпращат децата си на тренировки, знаейки, че ако те са талантливи и упорити няма да търсят бъдеще извън Пазарджик.

През последните 3 години активно се работи по това порасналите момчета да станат част от първия отбор. За това бе създаден и втори отбор, за да се обиграват с мъжете.

И днес те се появиха за малко на терена. И с правилната политика те ще са достойните заместници на Добромир Димитров и Тодор Вълчев – тръгнали от Пазарджик и получили шанса да се върнат в родната зала.

Въпреки студа, въпреки снега, въпреки всичко и днес феновете бяха в залата. Духът по време на мач на волейболните колоси от Хебър, не може да се сравни с нищо.

Със своя волейбол Пазарджик е добрият пример. Публиката се надява това да продължи.

Иначе в днешния мач (25:20, 29:27, 25:19), най-резултатен бе Розалин Пенчев с 15 точки (2 аса, 3 блокади), 12 точки добави Християн Димитров (1 ас, 2 блокади). 11 точки реализира Тодор Вълчев (1 блокада).

За MVP бе отличен Теодор Салпаров.

 

 

Коментари