Спорт

Хебър и Пазарджик с историческо домакинство на финалите за Купа България по волейбол

Написано от ПЗИНФО

На 18-19 март 2021 г. пазарджишкият тим ще бъде домакин в зала “Васил Левски” на финалния турнир, който ще бъде за мъже и жени.

На официална пресконференция днес кметът на Община Пазарджик Тодор Попов, Председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров, Председателят на ВК Хебър (Пазарджик) Александър Иванов и изпълнителният директор на лигата Станислав Николов обявиха домакинството на Пазарджик, което ще бъде историческо, тъй като за първи път битките за трофея и в Купа България за мъже, и в Купа България за жени ще бъдат на едно и също място в един и същи ден.

“За нас е истинско предизвикателство и удоволствие да бъдем за пореден път домакини на турнира за Купа България. Благодарим за доверието на Националната волейболна лига и на Българската федерация по волейбол за това да посрещнем както финалите за мъже, така и тези за жени. Ще направим необходимото този турнир да остане незабравим като организация, като домакинство и като шоу, защото това дава самочувствие на състезателите и на всички нас.” коментира кметът Тодор Попов.

Полуфиналните срещи при мъжете ще са на 18 март, като от 17:00 ч. един срещу друг ще се изправят тимовете на Монтана Волей и Добруджа (Добрич), а от 19:30 ч. домакините от Хебър ще играят срещу Нефтохимик (Бургас). Финалните срещи при жените и при мъжете ще са на 19 март съответно от 17:00 и 19:00 ч. Турнирът ще се състои без публика, поради противоепидемичните мерки срещу COVID-19, но всички срещи ще бъдат излъчвани пряко по Диема Спорт 2.

Коментари