Спорт

„Хебър“ изпрати „Велбъжд“ у дома със седем гола във вратата

Велинградският "Чепинец" изненада втория в класирането на собствения му терен

Пазарджик Футболният „Хебър“ се изкачи с едно място във временното класиране на Югозападната Трета лига след като в ХХІV кръг вчера, при изнесеното си на стадиона в Сарая домакинство, победи повече от убедително кюстендилския „Велбъжд“ със 7:1.

 

Победата е изкована още в първите 45 минути, които са завършили при резултат 4:1. През втората част зелените добавят още три попадения за крайното 7:1. С победата „Хебър“ се изкачва на 7 място с 37 точки, само на точка от шестия, „Пирин“ Гоце Делчев. С победа над втория в класирането „Миньор“ Перник, при това на собствения му терен, може да се похвали и велинградският „Чепинец“. В изпълнения с обрати мач първи повеждат велинградчани. Само няколко минути по-късно домакините възстановяват равенството. През второто полувреме пък те са първите, които вземат преднина за 2:1. През последните 20 минути от срещата обаче „Чепинец“ ги натъжава с още две попадения за крайното 2:3. Тимът все още е на последното място, но вече с 11 точки актив. В кръга губи само „Свобода“ Пещера. Отборът гостува на „Ботев“ Ихтиман, от който губи с 0:1.

Следващият кръг от Югозападната лига ще се играе в събота, 8 април, от 17.00 часа. „Свобода“ Пещера приема „Пирин“ Разлог, а във Велинград „Чепинец“ ще премери сили с „Хебър“.

Коментари