Спорт

„Хебър“ започна подготовката за подновяването на първенството

Пазарджик До края на седмицата ФК „Хебър“ започва зимната си подготовка на стадион „Георги Бенковски“. Днес старши треньорът Танчо Калпаков изведе отбора на терена за пръв път след зимната пауза.

На линия и в добро здраве са всички, с изключение на халфът Атанас Велев и вратаря Петър Дебърлиев, които лекуваха контузии и все още тренират на облекчен режим.

 

 

На първия сбор се явиха и двете нови попълнения на отбора – атакуващият халф Кирил Георгиев и централният защитник Мартин Сечков. Подготовка с тях започнаха и част от юношите старша възраст. На този етап от тима е освободен само бранителят Георги Иванов.

В следващите дни всички футболисти ще преминат медицински прегледи. От следващата седмица тренировките ще станат двуразови. Наставникът Танчо Калпаков предвижда привличането на поне още двама нови играчи. Не иска да дава прогнози мястото на отбора на прага на втория полусезон. "Най-реалистично е второто място. Надявам се да играем добър футбол. Мисля, че футболът се играе заради феновете и това е критерият – колкото повече идват, значи играем добре. Ако изгоним хората от стадиона – значи не играем добре." В средата на януари отборът заминава на подготвителен лагер в Хисаря, а след това и в Анталия. Първенството за зелените ще се поднови на 24 февруари с домакинство на „Балкан“ Ботевград.

Коментари