Общество

Хебър Бус предостави 13 тонен автобус за състезанието в подкрепа на 23-годишния Дани от Пазарджик

Написано от ПЗИНФО

Автобус над 13 тона теглиха днес следобед „Силните мъже” в парк – остров „Свобода”. Атрактивното състезание тази година се проведе в подкрепа на Йордан Пенчев на 23 години от Пазарджик.

След прекарана тежка вирусна пневмония на 10–годишна възраст, на Дани е поставена тежка диагноза – придобита дилатативна кардиомиопатия. Въпреки това, младежът води нормален живот до преди три години, когато получава тромби в двете сърдечни камери. Днес Дани е с изкуствено сърце и се нуждае от трансплантация.

Въпреки проливния дъжд, който се изля над Пазарджик в рамките на час, деветима яки мъжаги представиха пред увеличаващата се с всяка минута публика на Острова своите умения, доблест и мъжество.

За трети пореден път „Хебър Бус” АД се включи в зрелищното, благотворително шоу, организирано от Българската федерация по силови спортове „Стронг мен”, с един от най-големите си автобуси, тежащ 13 200 килограма. Красивото возило с атрактивни шарки на стилизиран тигър е официалният автобус на шампионите от ВК „Хебър“.

Най-добрите силови атлети в страната мериха сили да теглят превозното средство на определената дистанция с голи ръце.

За нас е чест и приемаме за свой дълг да подкрепим младото момче, което се бори за живота си, каза изпълнителният директор на „Хебър Бус“ АД Михаил Фолев.

Събраните по време на състезанието средства ще бъдат предоставени за лечението на 23-годишното момче.

Коментари