Култура

РИМ и ХГ „Ст. Доспевски“ отварят вратите си безплатно в Европейска нощ на музеите

Пазарджик За поредна година на 19 май Регионален исторически музей – Пазарджик ще се включи в международния културен форум „Европейска нощ на музеите“.

РИМ ще посрещне в своите експозиции пазарджишката публика и гостите на града от 18.00 ч. на 19 май, до 1.00 ч. на 20 май.

 

Освен постоянните експозиции в залите, посетителите ще могат да видят Националната изложба мемориал „Неделчо Шишков” и държавно първенство по корабомоделен спорт на настолни модели клас “С”. Входът е свободен!

Входът е свободен и за посещения в ХГ „Станислав Доспевски“, която отново ще се включи в Европейска нощ на музеите. От 18:00 ч. до 24:00 ч. на 19 май в залите на музея за изобразително изкуство в Пазарджик посетителите ще могат да се докоснат до изобразителното изкуство и музиката. Отворени ще бъдат вратите на изложбите: "Пътят" – Цветан Казанджиев, "Моя път под вал" – Зоран Мише, "Безкрайност" – художниците – галеристи от екипа на ХГ "Станислав Доспевски" – Екатерина Иванова, Людмила Илиева, Мария Баракова, Петя Стойнова, Здравко Здравков, Леон Бабачев, Никола Стоименов, Славчо Славчев, експозиция "Портрет" в зала "Цветан Радулов". В залата портретите ще можете да присъствате на концерт точно в 18 ч. на Андреана Туртова – цигулка, Николай Туртов – цигулка и Дониела Стоянова – пиано, които ще изпълнят творби на Тартини, Моцарт, Шостакович, Хендел, Раф, Глук, Масне, Черкин, Тодор Попов, Петко Стайнов.

Коментари