Криминално

Хванаха убиеца

Пазарджик

Установен и задържан е извършителя на тежко криминално престъпление. Както вече съобщихме снощи около 21.15ч. е получен сигнал за открито мъртво семейство, живеещо на улица „Дунав” в областния град. Трупът на 77-годишния А.И. е открит безжизнен пред входната врата, а жената е била намерена в една от стаите на къщата. Незабавно на мястото са насочени екипи на РУ-Пазарджик. Периметъра около местопрестъплението е отцепен и е сформирана група от разследващ полицай, експерти, оперативни работници, служители на охранителна полиция, съдебен лекар за оглед на местопроизшествието и работа по случая. Уведомена е и окръжната прокуратура в областния град. 
Според данните от първоначалния оглед и мъжът и жената са били с множество прободни рани по цялото тяло. Тази сутрин униформени служители от РУ-Пазарджик са задържали 30-годишният И.Н. от Пазарджик при стрелба с пневматична пушка по граждани в близост до местопрестъплението. Той е стар познайник на органите на реда, криминално проявен и наркозависим. 
В резултат на усърдната и целенасочена работа на криминалистите от РУ и ОДМВР през цялата нощ и днес е установено, че И.Н. е извършител на тежкото престъпно посегателство срещу възрастното семейство. Днес му е повдигнато обвинение от прокурор от Окръжна прокуратура-Пазарджик и срокът на задържането му е удължен със 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в Окръжен съд-Пазарджик за налагане на мярка за неотклонение  „задържане под стража”.    

                               
Пресцентър ОДМВР-Пазарджик  

Коментари