Спорт

Футболният „Хебър“ поведе в класирането, „Свобода“ записа първа победа

Пазарджик Футболният „Хебър“ еднолично оглави класирането след трети кръг на Югозападната Трета лига. Това беше първото домакинство на зелените в новия сезон. В напълно обновени съблекални те посрещнаха „Миньор“ Перник, пристигнал  Пазарджик без загуба до момента. Но само до момента.

 

Пред внушително пълни трибуни, с доста нерви и на тях, и на терена, футболистите на Танчо Калпаков грабнаха трите точки (1:0) и оглавиха класирането в групата с пълен актив от 9 точки в три мача. Те са и единственият отбор без загуба или равенство до момента и без допуснато попадение в собствената врата.

Пещера С първа победа за сезона може да се поздрави и другият представител на областта в лигата, „Свобода“ Пещера. Отборът беше гост на „Рилски спортист“ Самоков, където се наложи с 2:1.

В ІV кръг „Хебър“ ще гостува на 14-я в класирането „Чавдар“ Етрополе, а „Свобода“ ще приеме 15-я, „Пирин“ Гоце Делчев.

Във връзка с напрежението сред зрителите на ст. "Г. Бенковски" на 26 август, пресцентъра на ОД МВР Пазарджик съобщава:

Благодарение на бързата и адекватна реакция на полицейски екипи от РУ Пазарджик и ОДМВР бе предотвратена ескалация на напрежението между присъстващите агитки на гостите и домакините на срещата. След взаимодействие с ГД Национална полиция феновете от Перник са посрещнати и ескортирани до стадиона. По решение на футтболния клуб на домакините от Пазарджик охраната във вътрешността на стадиона е поверена на частна охранителна фирма, като на стадиона са били разположени 12 охранители. В началото на срещата се е получила много бърза ескалация на напрежението между присъстващите фенове на двата отбора. Това е наложило да бъдат въведени около 50 униформени полицаи, които да въдворят ред и срещата да продължи нормално. В резултат на сблъсъка леко е пострадал млад мъж от Пазарджик и един охранител. Предприети са действия за установяване на конкретнитеучастници в сбиването.            

Коментари