Любопитно Общество

Футболна звезда от Португалия идва в Пазарджик

Написано от ПЗИНФО
Португалската футболна звезда Бето пристига в България по покана на Асоциация „Докосни дъгата“ , Община Пазарджик и Пазарджик 2020 – Европейски град на спорта.
Дългогодишният национален вратар на Португалия ще бъде официален гост на церемония в Пазарджик по случай 145 години от Освобождението на България на 3 март.
Бившият вратар ще засади растение от родината си в “Градината на света”, която представлява най-голямата балканска площ с растителни видове от нашата страна, Балканите, Европа и света. Тя отправя ясно политическо послание, като надскача различията между отделните страни и подава ръка в търсене на допирни точки между всяка една култура, общност и език.
В Пазарджик португалецът ще се срещне с деца и младежи, които ще имат привилегията да почерпят знания и умения.
На 4 март (събота) от 10:30 часа в зала “Маестро Георги Атанасов” Бето ще се срещне с всички желаещи да си вземат автограф, лично да му зададат въпрос или да се снимат с него.
Той ще сподели за звездното приятелство със супер звездата Кристиано Роналдо, участието му на три световни първенства (2010, 2014, 2018), едно европейско първенство (2012), както и двата триумфа в турнира Лига Европа със Севиля (2014, 2015). Бето се превърна в герой за Севиля на финала с Бенфика през 2014 година, спасявайки две дузпи. Вратарят е и носител на трофея Лига на Нациите с Португалия.
Освен за Севиля и националния отбор, Бето е играл за Спортинг Лисабон, Брага, Порто и други. Шампион и носител на Купата на Португалия и шампион на Румъния.

Коментари