pz-info

Фурор за Бадминтон-скуош клуб Пазарджик на Държавно-лично първенство за мъже и жени

Бадминтон-скуош клуб Пазарджик за поредна година спечели най-много отличия на провелото се в София Държавно-лично първенство за мъже и жени финали по бадминтон. Нашите възпитаници завоюваха 3 шампионски и общо 6 медала на турнира, на който участие взеха 250 състезатели от 35 клуба. Бадминтон-скуош клуб Пазарджик бе представен от 11 състезатели (6 жени и 5 мъже).

На сингъл жени Стефани Стоева стана Държавна шампионка, след като на финала победи Мария Мицова (НСА София) с 2:1 гейма. Габриела Стоева завоюва 3-то място на единично жени, като на полуфинала загуби от Мария Мицова с 0:2 гейма. Гергана Павлова е пета на сингъл жени, а най-младата ни надежда Рая Пашова е 17-та.

На двойки жени Габриела и Стефани Стоеви са Държавни шампионки, като на финала победиха с 2:0 гейма Петя Неделчева и Димитрия Попстойкова (Левски София/Виктори София). Гергана Павлова с партньорка Таня Иванова (Хасково) са бронзови медалистки (трето място).

На смесени двойки Габриела Стоева с партньор Даниел Николов станаха шампиони, а Стефани Стоева с партньор Илиян Стойнов (ВИАС София) са втори. Гергана Павлова и Стефан Гърев са 5-ти, като отпаднаха от двойката Габриела Стоева и Даниел Николов.

На единично мъже Стефан Гърев е 5-ти, като на четвъртфинал отпадна за влизане в медалите от Пейо Бойчинов (Хасково) с 2:0 гейма. Стефан Гърев с партньор Михаил Михайлов (Кърджали) завършиха на 5-то място на двойки мъже, като за влизане в медалите отпаднаха от шампионите Даниел Николов и Пейо Бойчинов (“Левски” София/Хасково). Илиян Янков и Илиян Стоилов са 9-ти на двойки мъже.

Коментари

Exit mobile version